11 Mayıs 2011 Çarşamba

Pestil Tatlısı



Size çok değişik bir tatlı tarifim var. Tadı aynı pestil ama yumuşacık, puding kıvamında. İlginç bir şeyler denemek isteyenlere.


Malzemeler

5 su bardağı su
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Su, nişasta ve şekeri muhallebi gibi pişirin. İki taşım kaynayınca içine pekmezi ve cevizin 1/3'ini ilave edin ve ocaktan alın.

Kare bir borcamı hafif ıslatın. En alta cevizin yine 1/3'ini serin. Üzerine pişirdiğimiz karışımı dökün ve en üste de kalan cevizi yani diğer 1/3'lik kısmı yayın.

Soğuyunca dilimleyerek servis yapın. Saklarken üzerini streç ile kapatmayın çünkü sulanıyor.

Afiyetle...



5 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık bana tatlı olsun fark etmez öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Hımmm çok değişik gerçekten.

Ellerinize sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

burdada pestil yapıyolar ama sanırım sert oluyor.ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.sevgiler.

Özgen dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık harika sağlıklı bir tatlı sanırım buna Karadenizde yapılıyor ve adına paluze diyorlar.Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Canım pestili çok severim.
Bir dilim alıp kaçıyorum.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...