25 Mayıs 2011 Çarşamba

Pilavlı Omlet

Kulağa çok saçma geliyor biliyorum :))) Ama çok lezzetli oluyor.

Ben pilavı piştiği anda yiyebiliyorum, bir gün bile dursa midemi çok rahatsız ediyor :( Bu omlet önceki günden kalan pilavı değerlendirmek için birazda. Ama çok değişik oluyor ve benim minik oğlum bayılarak yiyor. Hatta artık bunu yapmak için pilav yapıyorum :))) Dünden kalan pilavınız varsa dolapta, durmayın deneyin, beğeneceğinizi umuyorum.


Malzemeler

1 kase pilav
3 yumurta
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 avuç kıyılmış dereotu
Tereyağı
Çok az tuz

Bir karıştırma kabında yağ hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Tuzu çok dikkatli atın, çünkü pilav yaparken zaten tuz koyuyorsunuz.

Benim bir kase pilavım vardı, sizin pilav miktarınıza göre yumurtasını ayarlayabilirsiniz. Karışım bulamaç kıvamında olacak.

Bir tavada yağımızı eritip, omletimizi tavaya koyuyoruz ve iki tarafını da pişiriyoruz. Sıcak sıcak, ister kahvaltıda, ister başka bir öğünde yiyebilirsiniz.

Afiyetle....

4 yorum:

derya dedi ki...

Canımmm aklınla bin yaşa neden saçma olsun süper
bir fikir ellerine sağlık öpüyorum.

canimçektipişirdim dedi ki...

bencede süper cnm çok da değişik:)

LaMa dedi ki...

bugun ne degisik fikirlerle karsilasiyorum! pilavli omlet akli hayalime gelmezdi, makarnalisini yaparim borek gibi :)
evde de yarim tencere artmis pilav var, yapsam bizimkielr begenir mi acaba?

Duygu dedi ki...

Degisik bir fikir olmus. Denemeye deger. Ellerine saglik...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...