10 Ağustos 2011 Çarşamba

Manş Fasulyeli Bulgur Pilavı



Bu gün vereceğim tarif bulgur pilavına değişik bir tat katıyor. Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler

1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı manş fasulyesi
1,5 su bardağı domates suyu
1,5 su bardağı su
Tereyağı
Tuz

Manş fasulyesini ufak bir tencerede yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra süzgece alın.

Geniş bir tencereye yağımızı koyup eritiyoruz. Bulguru üzerine ekleyip biraz kavuruyoruz. Daha sonra manş fasulyesini, kaynayan suyu ve domates suyunu ekliyoruz. Son olarak tuzunu da koyup, karıştırıyoruz.

Tencerenin kapağını kapatıp iyice kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişiriyoruz.

Pişerken pirinç pilavının aksine, sık olmamakla birlikte arada sırada kapağı açıp pilavı ezmeden kenarlardan merkeze doğru yavaşça karıştırıyoruz.

Pilavımız suyunu çekince üzerine bir mutfak bezi veya kağıt havlu koyup kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Afiyetle...

6 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

BAYILIRIM BULGUR PİLAVINA ELLERİNE SAĞLIK

mutfagabuyrun dedi ki...

denemedim ama harika olmuşa benziye görüntüye bakarsak canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Gülcan dedi ki...

değişik bir pilav bence ellerinize sağlık lezzetli görünüyor.

Unknown dedi ki...

Canım öncelikle geç oldu ama doğum günün kutlu olsun.
Daha nice,sağlıklı yıllara inşallah..

Eminim manş bulgur pilavına çok yakışmıştır.
Ellerine sağlık canım benim
Öpüyorum.

pembe kekik dedi ki...

Denemedim ama denerim.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler:)

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok severim bulgur pilavını bu fasulyeyi hiç denememiştim sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...