10 Ekim 2011 Pazartesi

Kuzu Gerdan İle Arpacık Soğanı Yahnisi


Bu gün size vereceğim tarif de tam bir bomba. Bu yahninin içindekiler sizleri biraz olsun gribe karşı koruyacaktır, buna eminim :) Buyrun tarife...

Malzemeler (4 kişilik)

4 parça (750 gr) kuzu gerdan
150 gr arpacık soğanı
1 büyük patates
2 yemek kaşığı salça
2 - 2,5 su bardağı su
Tereyağı
Tuz
Çok az şeker

Baharat kesesi için;
bir kibrit kutusu kadar kereviz
2 adet defne yaprağı
1 dal taze biberiye
Bir tutam kekik
Bir tutam tane karabiber

Düdüklü tencerede tereyağını eritiyoruz. Yağımız eriyince etleri koyup iki tarafını da biraz pişiriyoruz. Daha sonra önceden ayıklayıp temizlediğimiz arpacık soğanlarımızı bütün olarak atıp bir kaç dakika kavuruyoruz.

Diğer bir tarafta patatesi minik küpler halinde doğrayıp, tenceremize ekliyoruz. Salça, tuz ve azcık şeker de ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra tenceremize sıcak suyumuzu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.

Diğer bir tarafta resimdeki gibi bir tülbendin içine baharat kesesi için hazırladıklarımızı koyup, sıkıca bağlıyoruz. Bu kese baharatların tadının yemeğimize geçmesini sağlayacak ve pişirme işlemi bittiğinde içinden çıkaracağız. Hazırladığımız kesemizi de tenceremizin ortasına yerleştirip, kapağını kapatıyoruz.


Düdüklü tenceremiz ilk tısladığında düdüğünü kapatıyoruz, ikinci tısladığında ise altını kısıp bir saat boyunca pişiriyoruz. Yahnimiz piştikten sonra kesemizi yemeğimizin içinden alıyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz. Yanına pirinç pilavı veya püre çok yakışıyor, tavsiye ederim.

Şifa deposu bu tarifimi denemenizi umarım.

Afiyetle...

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes olmuş
öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Canım bende dün gerdandan çorba yaptım ama eşim ve kızım kokusuna bile dayanamıyorlar.
Oğullarım afiyetle içti ama çok sevindim.
Tam benlik nefiss bir yemek olmuş.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. ilaç konusunda ,ise eşim ,malesef en ufak bişeyde hemen doktora giderek ilaç alır sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

pilavla harika bir sunum olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
ben hiiçç sevmiyorum kırmızı et:)
ama nefis görünüyor bu bir gerçek:)
sevgiler..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar,
Bayılırım yahniye azıcık değişiklikle yapıyorum bende.Böylesini de deniycem.Elinize sağlık.Gül biberi de en kısa zamanda deniycem bayıldım.çok şık duruyor.
Sevgilerimle...

Özgen dedi ki...

Canım yemeğine bayıldım ellerine sağlık harika bir yahni olmuş sevgilerimle...

pembe kekik dedi ki...

Tüh keşke grip olmadan görseydim bu tarifi.Ellerine sağlık canım.

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Ama ben bu yemegin tadini cok merak ettim simdi bide su kesede yaptigin olay cok ilginc degisik birsey hic görmemistim böyle birsey... Ellerine saglik canim

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık,ben eti galiba özlemişim,bi eve dönsem.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...