Herkese merhaba,
Bu tarifi geçen gün gazetede Sahrap Soysal'da gördüm. Hemen denedim. Gayet güzel oldu bence :)
Malzemeler
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 adet haşlanmış patates
1 paket toz maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için;
400 gr dana kıyma
3 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Öncelikle patatesimizi haşlayıp, rendeliyoruz. Daha sonra bir karıştırma kabına bütün hamur malzemesini koyup, iyice yoğuruyoruz. Hazır olan hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Her 10 dakikada bir kısa bir süre yoğurup geri dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlamak için bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. İçine ince doğranmış soğanı ve biberi koyup kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ve maydanozu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak tuzunu ve baharatlarını da koyup soğumaya bırakıyoruz.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 5 dakika daha dinlendiriyoruz. Bezeleri oklava ile ince uzun şekilde açıyoruz.
Açtığımız hamurun içine iç harcımızdan koyup resimdeki gibi kapatıyoruz.
Hazırladığımız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz piştikten sonra üzerine tereyağı da sürebilirsiniz.
Afiyetle...
6 yorum:
Bencede gayet nefis gözüküyor ellerine saglik canim :)
ben pek kıymalı yiyemem ama patetesliside harika olur bence canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
Görüntü aynen pidecinin pidesi gibi.Sahrap Soysalın her tarifi süper, ama sizde demekki çok marifetlisinizde elinizden , harika pideler çıkmış.
Elinize sağlık
Bencede gayet guzel olmus!! ellerin dert görmezsin canim
Yanında ayranla nefiss olur nefisss..
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
Canım günaydın ellerine sağlık pide enfes olmuş öpüyorum.
Yorum Gönder