15 Nisan 2011 Cuma

Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar


Bu gün size karnıbahar için değişik bir tat tarif ediyorum, bakalım beğenecek misiniz?


Malzemeler

1 adet orta boy karnıbahar
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Öncelikle karnıbaharlarımızın çiçeklerini parçalara ayırıyoruz. Kaynayan tuzlu suda pişene kadar haşlıyoruz. Karnıbaharlarımız pişmeli ama çok yumuşayıp, dağılmamalı.

Beşamel sos için bir tencerede önce yağımızı eritiyoruz. Sonra unu ekleyip rengi altın sarısı olana kadar kavuruyoruz. Sütümüzü ve tuzu ekleyip sosumuzu iyice karıştırıyoruz. İçinde topak kalmamalı.

Haşlanmış karnıbaharları ve beşamel sosunu harmanlayıp, bir fırın kabına alıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi yayıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.

Et yemeklerinin yanında servis yapabileceğiniz lezzetli bir garnitür :)

Afiyetle...


5 yorum:

keskinli dedi ki...

enfes görünüyor ellerine saglik
sevgiler hayirli cumalar

mutfagabuyrun dedi ki...

kaşarda erimiş süper olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Haklısın havalar bir garip oldu.
Burdada bir açılıyor,bir kapanıyor.

Karnıbaharı arada bende böyle yaparım.Hem hafif hemde lezzetli oluyor.
Ellerine sağlık canım
ÖPÜYORUM.

Unknown dedi ki...

Canım bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.

çeşnici Handan dedi ki...

Karnabaharı bu şekilde çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...