27 Eylül 2011 Salı

Ali Nazik



Bu tarifin ismi vayyy dedirtiyor :) Çok zormuş gibi geliyor ama aslında çok kolay bir yemek. Misafirlerinizi de çok şık ağırlayacak bu tarifi özellikle patlıcan severlere tavsiye ederim.


Malzemeler

500 gr patlıcan
250 gr kıyma
1 büyük soğan
3-4 sivri biber
Maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağı
4-5 diş sarımsak
500gr yoğurt
Tuz, karabiber

Öncelikle soğanı ve biberleri çok ince kıyıyoruz. Geniş bir tavada tereyağını eritip, soğanı ve biberleri ekliyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 

Kıyma suyunu salınca salça ve kıyılmış maydanozunu koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Patlıcanları soymadan üzerine bıçakla bir kaç delik açıyoruz ve 200 derece fırında közlüyoruz. Közlenen patlıcanların başını kesip, ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini çıkarıp, bir kaşık yardımıyla patlıcanları kabuklarından ayırıyoruz. Üzerine biraz tuz ekleyip, incecik kıyıyoruz.

Bir karıştırma kabında yoğurt ve dövülmüş sarımsağı karıştırıyoruz. Patlıcanları da içine ekliyoruz.

Servis sırasında tabağa önce yoğurtlu karışımı, üzerine de kıymalı karışımı koyuyoruz. En üste ise bir tavada erittiğimiz tereyağı ve toz biber sosunu döküyoruz.

Afiyetle...

7 yorum:

Aycan dedi ki...

Çok sevdiğim bir yemek.Ellerine sağlık canım.

Hayat Cafe dedi ki...

Hakikaten misafir ağırlarken hazırlanacak en güzel yemeklerden biri..
Nefiss ötesi görünüyor.
Ellerine sağlık canım

derya dedi ki...

Canımmm çok severim ellerine sağlık
öpüyorum...

sevda dedi ki...

bence görüntüde vayyy dedirtiyor canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

pembe kekik dedi ki...

Ben de çok severim.Ellerine sağlık:)

Özgen dedi ki...

Eline sağlık canım bu yemek çok lezzetli gerçekten ayrıca yeni siten hayırlı olsun sevgiler...

birsence dedi ki...

çok lezzetli olur gerçekten...seninkide çok nefis görünüyor ellerine sağlık...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...