Bu tarifin ismi vayyy dedirtiyor :) Çok zormuş gibi geliyor ama aslında çok kolay bir yemek. Misafirlerinizi de çok şık ağırlayacak bu tarifi özellikle patlıcan severlere tavsiye ederim.
Malzemeler
500 gr patlıcan
250 gr kıyma
1 büyük soğan
3-4 sivri biber
Maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
250 gr kıyma
1 büyük soğan
3-4 sivri biber
Maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağı
4-5 diş sarımsak
500gr yoğurt
4-5 diş sarımsak
500gr yoğurt
Tuz, karabiber
Öncelikle soğanı ve biberleri çok ince kıyıyoruz. Geniş bir tavada tereyağını eritip, soğanı ve biberleri ekliyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kıyma suyunu salınca salça ve kıyılmış maydanozunu koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Patlıcanları soymadan üzerine bıçakla bir kaç delik açıyoruz ve 200 derece fırında közlüyoruz. Közlenen patlıcanların başını kesip, ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini çıkarıp, bir kaşık yardımıyla patlıcanları kabuklarından ayırıyoruz. Üzerine biraz tuz ekleyip, incecik kıyıyoruz.
Bir karıştırma kabında yoğurt ve dövülmüş sarımsağı karıştırıyoruz. Patlıcanları da içine ekliyoruz.
Servis sırasında tabağa önce yoğurtlu karışımı, üzerine de kıymalı karışımı koyuyoruz. En üste ise bir tavada erittiğimiz tereyağı ve toz biber sosunu döküyoruz.
Afiyetle...
7 yorum:
Çok sevdiğim bir yemek.Ellerine sağlık canım.
Hakikaten misafir ağırlarken hazırlanacak en güzel yemeklerden biri..
Nefiss ötesi görünüyor.
Ellerine sağlık canım
Canımmm çok severim ellerine sağlık
öpüyorum...
bence görüntüde vayyy dedirtiyor canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
Ben de çok severim.Ellerine sağlık:)
Eline sağlık canım bu yemek çok lezzetli gerçekten ayrıca yeni siten hayırlı olsun sevgiler...
çok lezzetli olur gerçekten...seninkide çok nefis görünüyor ellerine sağlık...
Yorum Gönder