14 Eylül 2011 Çarşamba

Patates Hamurlu Ay çöreği



Bu tarife bayılıyorum. Hamuru nefis oluyor. Bu sefer içini peynirli yaptım ama kıymalıda çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ediyorum :)


Malzemeler

3 adet patates
200 gr margarin
1 yumurta
4- 4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Susam

İçi için;
150 gr istediğiniz bir peynir (birkaç çeşit karıştırınca da çok güzel oluyor)
Dereotu
Maydanoz

Patatesleri haşlayıp bir karıştırma kabına rendeleyin. Üzerine margarini, yumurtanın beyazını, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru altı parçaya bölün. Her parçayı yaklaşık 15 cm çapında açın. Açılan hamurlarımız çok ince olmayacak. Resimdeki gibi artı şeklinde dörde bölün ve geniş tarafına başka bir kapta karıştırdığımız peynir, dereotu ve maydanozlu harcınızdan koyun. Yine geniş taraftan uca doğru yuvarlayarak sarın ve ay şekli verin.


Dilerseniz içini 200 gr kıyma ve 1 adet soğanı kavurarak da hazırlayabilirsiniz. Hatta acı severler içine biraz da acı biber ekleyebilirler.

Ay şekli verdiğiniz çöreklerinizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve biraz zeytinyağı karışımı sürüp susam serpin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyetle...

6 yorum:

derya dedi ki...

Canım benimde sürekli yaptığım hamu
runda patates olan bir poğaçam var
gerçekten harika oluyor ellerine sağlık öpüyorum.

sevda dedi ki...

patatesli çok yumuşak olur poğaçalar canım bilirim.ellerine sağlık.harika görünüyor.sevgiler.

lengineer dedi ki...

Çok güzel tarif, paylaşımın için minnettarım...
Saygılar

lengineer dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK...

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık,Ben bu ölçüyü yarıya indirsem olur mu,yumurtası sabit kalmak üzere patatesi ne kadar azaltmalıyım.Unu yarıya indirmek zorundayım.4 bardak un bizim evde çok olur.Sevgiler:)

Hayatın Tatları dedi ki...

ellerine sağlık :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...