Bugün size yapımı basit, çok lezzetli bir tarifim var. Bilenler bilir, denemeyenler de mutlaka denesinler.
Malzemeler
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzeri için;
2 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Bir karıştırma kabının içerisine soğanı rendeleyin. Üzerine kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi de ekleyip yoğurun. Başka bir kapta da su ve sıvı yağı karıştırın.
Yufkanızı tezgaha açıp artı şeklinde dörde bölün. Üçgen olan parçayı resimdeki gibi geniş tarafı size bakacak şekilde tezgaha serin. Yağ ve su karışımıyla yufkayı ıslattıktan sonra, kıymayı yufkanın geniş tarafı boyunca serin. Yufkayı rulo yapın ve sonra da resimde ki gibi yuvarlak olacak şekilde sarın.
Tüm mantılarımızı bu şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye diziyoruz. Kalan yağ-su karışımını da üzerlerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu tarifi aynı şekilde hazırlayıp fırında pişirmek yerine, kızgın yağda da kızartabilirsiniz.
Fırından çıkan mantılarımızı servis tabağına alıp üzerine önce sarımsaklı yoğurt karışımını döküyoruz. Bir tavada tereyağımızı eritip salça ile pişiriyor ve onu da yoğurdun üzerine döküyoruz. Üzerini nane, pul biber, sumak gibi istediğiniz baharatlarla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyetle...
10 yorum:
Ellerine sağlık bayılıyorum ben bu mantıya gerçekten çok güzel oluyor.
Bildigimiz gül böregimi desem bilmiyorumki.. Ellerine saglik harika gözüküyor ama
sosyete ağzının tadını biliyor ellerinize sağlıkk.lezzetli görünüyor.sevgiler.
Canım ellerine sağlık bayılırım olsada yesem öpüyorum.
Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun....Ama benim gözüm
Peyami Enistenin balik köftelerinde kaldi
valla haklısın rehavetten çıkma zamanı geldi iyice koptuk bu alemden :))
sosyete mantısı severim ellerine sağlık canım
sevgiyle kal
Çok sevdiğim bir lezzet ama bir türlü fotoğraflayamadım.
Nefissssssss görünüyor canım benim..
Öpüyorum.
İlk defa izmirde yemiştim, arkadaşımın annesi yapmıştı, bayıldımm.. ama o kızartmıştı sanırım fırında daha hafif olur, ellerinize sağlık :) deneme listesine alıyorum tarifinizi.. sevgiler
COK GUZEL EN KISA ZAMANDA DENICEM INSALAH TUTER ABLACIGIM
Sevgili adsız, beğendiğinine çok sevindim. Eminim senin yaptığında bir harika olur. Sevgiler...
Yorum Gönder