Balık köftesi hem ana yemek, hem de ara sıcak olarak sunabileceğiniz harika bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
2 adet balık (palamut veya istavrit - balığın etli olması gerekiyor)
2 orta boy patates
1 büyük soğan
1 adet defne yaprağı
1 dal kereviz sapı
1 avuç dolmalık fıstık (ince kıyılmış)
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 avuç irmik
Tuz, karabiber
Bir tencereye su koyup içine temizlenmiş balıkları, patatesleri, soğanı, defne yaprağını ve doğranmış kereviz sapını koyup kaynatın. Yaklaşık 20 dk sonra balıklar haşlanmış oluyor. Balıklar haşlanırken erimemelerine dikkat etmelisiniz. Balıklar haşlanınca tencereden alın ve soğumaya bırakın. Bu sırada patatesler ve soğan haşlanmaya devam edecek. Sırasıyla patatesleri ve soğanı haşlandıktan sonra tencereden alıp soğutun.
Balıklar soğuyunca derilerini ve kılçıklarını ayıklayın.
Bir karıştırma kabında patatesleri püre haline getirin. Soğanı da ezerek üzerine ekleyin. Daha sonra üzerine temizlenmiş balıkları, kıyılmış dolmalık fıstıkları (çiğden), kıyılmış maydanozu, irmiği, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Kıvamı ne çok sert, ne de çok yumuşak olmamalı. Şekil alabilecek ve ele yapışmayacak ama çok da sert olmayacak. Eğer kıvamı tam olmamışsa içine biraz daha irmik veya ekmek içi ekleyebilirsiniz.
Köftelerimize mekik şekli verip üzerini kapatıyoruz ve buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen köftelerimizi kızgın yağda kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyetle...
4 yorum:
Canımm tatil süper geçmiş sizler adına çok sevindim eniştenin ellerine
sağlık öpüyorum.
Balik köftesi daha önce hic denemedim ama deneyebilirim...
Tatilinin iyi geçtiğine çok sevindim.Tarifteki malzemeler süper.Herkesin kolaylıkla yapabileceği ama nefis bir köfte.Hele dolma fıstığı fikrine bayıldım.Teyzen ve eniştene mutluluklar ve eniştenin ellerine sağlık.Sevgiler:)
Fotoğraflar pek güzel çıkmış, hem yemekler için hem de fotoğraflar için ellerinize sağlık :)
Yağız
Yorum Gönder