Herkese merhaba..
Yine hafta sonu geldi. Bir pazartesi oluyor bir de cuma, arada ki günler sanki yok. Nasıl geçiyor zaman anlayamıyorum :) Sizlere de oluyor mu bilmem ama yapmak istediğim onlarca şey için bana 24 saat yetmiyor. Sele kapılmış gibi yaşıyoruz; aynı hızda yüzmemiz lazım, durmadan!
Bu gün sizlere nefis bir pizzam var. Pizza da bence önemli olan hamuru. Üzerine ne koysanız güzel oluyor, tabi eğer hamurunuz başarılıysa :) Ben bu sefer ünlü bir markanın pizzasını yapmayı denedim. Valla bence süperde oldu :) Kenarları kaşar dolgulu ince taban pizza.
Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saati etkinliğine yolluyorum.
Malzemeler
Hamuru için;
350 gr un
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 bardak ılık su
1 paket toz maya
Yarım tatlı kaşığı şeker
Tuz
350 gr un
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 bardak ılık su
1 paket toz maya
Yarım tatlı kaşığı şeker
Tuz
Sosu için;
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı hardal
1 kahve fincanı su
Tuz
Üzeri için;
70-80 gr sucuk
70-80 gr salam
70-80 gr sosis
2 adet yeşil biber
150 gr kaşar (kenarı için)
100 gr kaşar (tabanı için)
150 gr hellim
1 kutu konserve mısır
70-80 gr salam
70-80 gr sosis
2 adet yeşil biber
150 gr kaşar (kenarı için)
100 gr kaşar (tabanı için)
150 gr hellim
1 kutu konserve mısır
Öncelikle bir kasede ılık su, maya ve şekeri karıştırıp 5-10 dakika bekletiyoruz. Bir karıştırma kabına yağımızı, kabaran mayayı, elenmiş unu ve tuzumuzu koyup yoğuruyoruz. Hazır olan hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Ama bu arada her 10 dakikada bir, 1 dakikalığına hamurumuzu yoğurup, tekrar üzerini örtüyoruz. 30 dakika sonunda hamurumuz hazır olacaktır. Hamurun hazır olduğunu anlamak için resimdeki gibi üzerine parmağınızla bastırdığınızda, parmağınızın izi hamur da kalır, hamur düzelmez.
Hamurumuz mayalanırken diğer bir tarafta sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Öncelikle sarımsaklarımızı tuz ile dövüyoruz. Daha sonra içine kekiği ekleyip bir süre daha dövmeye devam ediyoruz. Üzerine zeytin yağını da ekleyip bir kenarda beklemeye alıyoruz. Başka bir kasede salça, hardal ve bir kahve fincanı suyu karıştırıyoruz. Son olarak iki karışımı birbirine ekliyoruz.
Hazır olan hamurumuzu tepsimizin çapından biraz daha büyük olacak şekilde açıyoruz. Pişirme kağıdı koyduğumuz tepsiye hamurumuzu yayıp resimdeki gibi kenarlarını rendelenmiş kaşar peyniri ile doldurup, fazla kısımlarını içe doğru kapatıyoruz. Kapattığımız kenarları parmağımızla bastırarak yapıştırıyoruz ki pişme sırasında kaşar peyniri eriyip akmasın.
Kenarlarını yaptığımız pizzamızın tabanına hazırladığımız sosu sürüyoruz. Bu şekilde önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika ön pişirme yapıyoruz.
Ön pişme tamamlandıktan sonra pizzamızın üzerine önce rendelenmiş kaşar peynirini yayıyoruz. Kaşar peynirinin üzerine dilimlenmiş salam, sucuk, sosis, biber ve mısırı yayıyoruz. En üste de rendelenmiş hellim peynirini koyuyoruz.
Üzerini de hazırladığımız pizzamızı 200 derecelik fırında 15-20 dakika altını kontrol ederek pişiriyoruz.
Kenarlarındaki ermiş kaşar pizzayı yerken gerçekten hoş bir sürpriz oluyor, denemenizi tavsiye ederim.
Afiyetle...
8 yorum:
Haklısın canın göz açıp kapayıncaya kadar hafta bitiyor.
Pizza deyince bizde akan sular durur.
Yapsan hergün bıkmadan yiyebilirler.
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık canım
Canım 2000 senesinden sonra dünya daha bir hızlı dönüyor sanki:)))
Pizaan harika ellerine sağlık öpü
yorum.
çok güzel fikirmiş canım.pizzayi çok severiz zaten oğlumla.ellerine sağlık.öpüyorum.
bayılırımmmm:)
gözüm kapalı bir nefeste yerimm.))
ellerinize sağlık:)
sevgilerimle..
ellerine saglik pizzaya kimse hayir diyemez yani sevgiler ...
Zaman gittikçe daha da hızlı geçiyor ve biz yetişemiyoruz. Pizzan nefis olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
destek ve tarifiniz için çok teşekkür ederim.sevgiler
Pizzanin kenarlarini böyle yapmak hic aklima gelmemisti daha önce dogrusu ilginc buldum... ellerine saglik bende denemeliyim bir dahaki yaptigimda
Yorum Gönder