Herkesin çok severek yediği bu tadın piştikten sonraki resmi maalesef yoğun çabalarıma rağmen çekilememiştir :)))) Patlıcan severler buyrun tarife...
Malzemeler
4-5 adet patlıcan
Köfte harcı için:
500 gr kıyma
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 dilim ekmek içi
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Sosu için:
Sosu için:
50 gr tereyağı
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
Tuz
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
2-3 adet domates
4-5 adet yeşil biber
Öncelikle patlıcanları çizgili soyarak tuzlu suda acısı çıkması için bekletiyoruz.
Bir karıştırma kabına kıyma, sarımsak, soğan, maydanoz, ekmek içi ve baharatları koyup iyice yoğuruyoruz. Hazır olan harcımızı buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
Acısı çıkan patlıcanları bir parmak aralıklarla tamamen koparmadan kesiyoruz. Eğer bu şekilde yapmak size uğraştırıcı gelirse yine bir parmak kalınlığında daireler keserek de yapabilirsiniz.
Köfte harcımızdan parçalar kopararak patlıcanların aralarını dolduruyoruz. Hazır olan patlıcanlarımızı bir borcama diziyoruz.
Sosunu hazırlamak için bir tavada tereyağını eritip, yarım su bardağı su ile incelttiğimiz salça ve tuzunu da ilave ediyoruz. Hazır olan sosumuzu da patlıcanlarımızın üzerine gezdiriyoruz.
Son olarak en üste kabukları soyulmuş domates dilimleri ve biber koyarak süslüyoruz. Hazır olan kebabımızın üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Dilerseniz pişme zamanına kadar bu şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Özellikle misafir için yaptığımda sabahtan hazırlayıp dolaba koyuyorum, aklımdan çıkmış oluyor :)
Patlıcan kebabımızı önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak 40 dakika pişiriyoruz. 40 dakika sonunda folyoyu çıkarıp 20 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Bir saat sonunda kebabımız hazır :)
Afiyetle...
11 yorum:
cnm patlıcanlı hersey gibi bu da harikadır eminim ellerine sağlık..
Öncelikle geçmiş olsun canım.Patlıcan sever olarak, kebabını çok beğendim canım.Nefis görünüyor.
Hülyacım çok geçmiş olsun artık bende olurum sık sık hapşurmaya başladım bile :(
acil şifalar diliyorum..
patlıcanlı olan herşeye bayılırım ellerine sağlık afiyet bal olsun..
Ufaklığada sizede çok geçmiş olsun.
Benimde zaman zaman yaptığım bir lezzet ellerinize sağlık:)))
Haklısın canım sonbahar geldi gripte geldi.
Benim büyük oğlum mikrobu getiriyor.
Diğer küçüklerede bulaşıyor ve onlar çok da ağır atlatıyorlar.
Geçmiş olsun canım..
Ellerine sağlık.
Patlıcan kebabına bayılırım.
öpüyorum.
Sunumu çok hoş olmuş, elinize sağlık
geçmişolsun canım bu havalar sakat tabii dikkatli olmak gerek
patlıcanı çok severim ellerine sağlık canım
patlıcanlar çok güzel görünüyor. ellerine sağlık bende bir gün bu şekilde deneyim :)
Sunum bir harika diyecek kelime bulamiyorum ellerine emegine saglik canim...
Çok geçmiş olsun canım,tez zamanda gidip bir daha gelmesin inşAllah kötü mikroplar..
Kebap sanat eseri gibi olmuş maşAllah,ellerine sağlık..
Şifa olsun..
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Kebabım için yolladığınız değerli ve birbirinden güzel yorumlarınız için de ayrıca çok teşekkür ederim.
Yorum Gönder