3 Ekim 2011 Pazartesi

Patlıcan Kebabı


Herkesin çok severek yediği bu tadın piştikten sonraki resmi maalesef yoğun çabalarıma rağmen çekilememiştir :)))) Patlıcan severler buyrun tarife...


Malzemeler

4-5 adet patlıcan

Köfte harcı için:
500 gr kıyma
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
1 orta boy  rendelenmiş soğan
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Sosu için:
50 gr tereyağı
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
Tuz

Üzeri için:
2-3 adet domates
4-5 adet yeşil biber

Öncelikle patlıcanları çizgili soyarak tuzlu suda acısı çıkması için bekletiyoruz.

Bir karıştırma kabına kıyma, sarımsak, soğan, maydanoz, ekmek içi ve baharatları koyup iyice yoğuruyoruz. Hazır olan harcımızı buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.

Acısı çıkan patlıcanları bir parmak aralıklarla tamamen koparmadan kesiyoruz. Eğer bu şekilde yapmak size uğraştırıcı gelirse yine bir parmak kalınlığında daireler keserek de yapabilirsiniz.

Köfte harcımızdan parçalar kopararak patlıcanların aralarını dolduruyoruz. Hazır olan patlıcanlarımızı bir borcama diziyoruz.


Sosunu hazırlamak için bir tavada tereyağını eritip, yarım su bardağı su ile incelttiğimiz salça ve tuzunu da ilave ediyoruz. Hazır olan sosumuzu da patlıcanlarımızın üzerine gezdiriyoruz.

Son olarak en üste kabukları soyulmuş domates dilimleri ve biber koyarak süslüyoruz. Hazır olan kebabımızın üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Dilerseniz pişme zamanına kadar bu şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Özellikle misafir için yaptığımda sabahtan hazırlayıp dolaba koyuyorum, aklımdan çıkmış oluyor :)

Patlıcan kebabımızı önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak 40 dakika pişiriyoruz. 40 dakika sonunda folyoyu çıkarıp 20 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Bir saat sonunda kebabımız hazır :)

Afiyetle...

11 yorum:

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm patlıcanlı hersey gibi bu da harikadır eminim ellerine sağlık..

Aycan dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun canım.Patlıcan sever olarak, kebabını çok beğendim canım.Nefis görünüyor.

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

Hülyacım çok geçmiş olsun artık bende olurum sık sık hapşurmaya başladım bile :(
acil şifalar diliyorum..
patlıcanlı olan herşeye bayılırım ellerine sağlık afiyet bal olsun..

sibelyalcincom dedi ki...

Ufaklığada sizede çok geçmiş olsun.
Benimde zaman zaman yaptığım bir lezzet ellerinize sağlık:)))

Unknown dedi ki...

Haklısın canım sonbahar geldi gripte geldi.
Benim büyük oğlum mikrobu getiriyor.
Diğer küçüklerede bulaşıyor ve onlar çok da ağır atlatıyorlar.
Geçmiş olsun canım..
Ellerine sağlık.
Patlıcan kebabına bayılırım.
öpüyorum.

ıhlamurcum dedi ki...

Sunumu çok hoş olmuş, elinize sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

geçmişolsun canım bu havalar sakat tabii dikkatli olmak gerek
patlıcanı çok severim ellerine sağlık canım

Hayatın Tatları dedi ki...

patlıcanlar çok güzel görünüyor. ellerine sağlık bende bir gün bu şekilde deneyim :)

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Sunum bir harika diyecek kelime bulamiyorum ellerine emegine saglik canim...

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım,tez zamanda gidip bir daha gelmesin inşAllah kötü mikroplar..
Kebap sanat eseri gibi olmuş maşAllah,ellerine sağlık..
Şifa olsun..

~Hülya~ dedi ki...

Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Kebabım için yolladığınız değerli ve birbirinden güzel yorumlarınız için de ayrıca çok teşekkür ederim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...