Herkese güzel bir hafta dilerim...
Geçen gün evdeki şeftalileri değerlendireyim derken ortaya bu uydurma pasta çıktı :) Her uydurma yemek gibi bu da çok lezzetli oldu :)
Malzemeler
Pandispanya hamuru için;
4 adet yumurta
125 gr toz şeker
125 gr un
Pandispanyayı piştikten sonra ıslatmak için;
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
100 gr margarin
2 adet şeftali püresi
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
100 gr margarin
2 adet şeftali püresi
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt (kremşanti için)
Öncelikle bir paket kremşantiyi bir bardak süt ile hazırlayıp buz dolabına koyuyoruz.
Pandispanya için bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri koyup iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Unu eleyerek karışıma ekleyip bir kaşık yardımı ile havalandırarak karıştırıyoruz. 24-26 cm çapında ki kabımızı yağlayıp üzerine biraz un serpiyoruz. Hazırladığımız hamur karışımını kalıbımıza döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-23 dakika pişiriyoruz.
Pandispanyamız pişerken muhallebi için gereken tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz. Muhallebimiz pişip soğuduktan sonra hazırladığımız kremşantiyi içine ekleyip mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
Pandispanya hamurumuz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pandispanyamızı, yarım su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp ıslatıyoruz.
Pandispanyamızı kalıptan çıkarmadan üzerine muhallebimizi döküp, üzerini süslüyoruz. Kalıptaki pastamızı soğuması ve sertleşmesi için buzdolabında bekletiyoruz. Tamamen soğuyunca kalıptan çıkarıp servis yapıyoruz.
Afiyetle...
13 yorum:
lezzetli görünüyor. işlem tamamdır.
Ellerine sağlık.Nefis görünüyor:)
Ellerine sağlık canım.
Ayrıca yarışmada başarılar diliyorum.
Sevgilerimle...
Canım ellerine sağlık enfes olmuş
pastan öpüyorum.
ellerine sağlık tatlımm:))
yarışmada başarılar diliyorumm sevgilerimle...
resimden nasıl güzel bir pasta olduğu belli canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
ellerine sağlık canım,
nefis görünüyor:)maksat ağız tadlandırmak değil mi:) ortaya hep güzel şeyler çıkıyor:)
sevgiler..
Canım yarışmada başarılar diliyorum.
Pasta nefiss ötesi görünüyor.
Ellerine sağlık canım
İyi haftalar
şeftalinin zamanı geçmeden yapmak gerek.ellerine saglık.
ellerine sağlık, nefis gözüküyor, bizim evde çok sevileceklerden...
canim ellerine saglik cok güzel gözüküyor vallaha.
CANIM HARIKA BIR PASTA OLMUS ELLERINE EMEKLERINE SAGLIK....
Görüntü nefis çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Yarışmada başarılar dilerim.
Yorum Gönder