18 Kasım 2011 Cuma

Tavuklu Mantarlı Tagliatelli


Herkese harika bir hafta sonu dilerim.

Bu gün sizlere nefis bir makarnam var. Evde yapılan taze makarnanın tadına doyum olmuyor. Ben hamur açma ve kesme makinemle bu makarnayı çok hızlı bir şekilde yapıyorum. Bu makine sayesinde çok rahat ettim, almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Verdiğiniz parayı sonuna kadar hak ediyor.


Malzemeler (4 kişilik)

250 gr un
3 adet yumurta
Tuz

1 adet soğan
2 adet kemiksiz tavuk budu
150-200 gr mantar
1 paket krema
2 yemek kaşığı soya sosu
Sıvı yağ

Bir karıştırma kabına unumuzu, yumurtamızı ve tuzumuzu koyup yoğuruyoruz. Hazır olan hamurumuzu 15-20 dakika üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamurumuzu kolay açıp kesmek için 4 parçaya bölüyoruz. Tezgahımıza bolca un serpip hamurumuzu açıyoruz. Hamurumuzu açtıktan sonra şeritler halinde kesiyoruz. Bu aşamada unu bol kullanmanız hem rahat açmanız, hemde kestikten sonra hamurun yapışmaması için çok önemli. Makinesi olmayan arkadaşlarım aynı işlemler elde de rahatlıkla yapabilirler.




Makarnalarımızı hazırladıktan sonra onların pişme süresi kısa olduğu için, hemen pişirmeden diğer malzemelerimizi hazırlamaya başlıyoruz.

Öncelikle makarnamız için geniş bir tencereye su koyup ocakta kaynamaya bırakıyoruz.

Geniş bir tavaya (yada karnıyarık tenceresi gibi bir tencereye) sıvı yağımızı koyup ısıtıyoruz. Soğanımızı piyazlık doğrayıp yağda kavurmaya başlıyoruz. Kavururken tuzumuzu da ekliyoruz.

Bu sırada tavuklarımızı da ince ince doğrayıp hazırlıyoruz. Dilerseniz tavuk budu yerine göğüs eti de kullanabilirsiniz. Ama ben daha lezzetli bulduğum için but kısmını tercih ediyorum.

Soğanlarımızın rengi değişmeye başlayınca tavuklarımızı da ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.

Tavuklarımız pişince çok ince olmadan doğradığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz. Mantarlar suyunu sakıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.

Mantarları eklediğimiz zaman, makarna için kaynamakta olan suyumuza da makarnalarımızı atıyoruz. Ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. Makarnalarımız taze olduğu için pişme süreleri hazır makarnalardan kısa. Suya ilk attığımız anda dibe çöken makarnalarımız suyun üzerine çıktığı zaman pişmiş oluyor. Az veya çok pişmiş sevme durumunuza göre suyun üzerine çıktıktan sonra tadına bakarak pişme durumunu ayarlayabilirsiniz.

Makarnalarımız piştiğinde süzgece alıp suyunu süzüyoruz. Süzdüğümüz makarnalarımızı tavuklarımızın üzerine alıp henüz karıştırmadan soya sosumuzu makarnamızın üzerine gezdirerek döküyoruz. Sonra tavuklu mantarlı karışım ile makarnaları iyice karıştırıyoruz. Son olarak bir paket kremamızı da üzerlerine ekleyip iyice harmanlıyoruz.

Tavuklu Mantarlı Tagliatellimiz artık servise hazır!

Afiyetle...



7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık şu makineden
alıcam ilk fırsatta öpüyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

makınede nekadar güzelmiş canım.mantar yemiyorum ama sevenler için çok güzel bir tarif.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Benim almayı çok istediğim bir makina.tazecik ev yapımı gibisi yok..
Ellerine sağlık canım..
Çok severim.

~Hülya~ dedi ki...

Makineye ilgi büyük galiba :)

Kullanan biri olarak sizlere kendi makinemi tavsiye edebilirim; Markaısı "Marcato atlas 150". Bir İtalyan markası. Makarna kesme dışınında başka hünerleri de olan farklı başlıkları var. Bu yaz 145 TL'ye almıştım.

Piyasada Çin mallarıda var ve bunun 1/3 fiyatına. Ama sorunsuz ve kolay kullanımından dolayı bunu kesinlikle öneririm. Postumda da dediğim gibi verdiğiniz parayı son kuruşuna kadar hak ediyor!

pembe kekik dedi ki...

Ben de sana makinanın markasını soracaktım.Yazmışsın neyse ki evde yapılan hamur çok daha nefis oluyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Ne güzel ev yapımı harika bir makarna olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

mine dedi ki...

ne güzel ya makarna yapabilmek harikasın ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...