Bugün sizlere zerdeçallı bir mantar sote tarifi vermek istiyorum. Zerdeçal et ve tavuğa yakıştığı gibi bence mantarla da bir harika oluyor. Mantar severler (özellikle Derya ablacım) mutlaka deneyin!
Malzemeler
Yarım kilo mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Mantarları yıkayıp dilimliyoruz. Bir tavada tereyağımızı eritip mantarları ekliyoruz. Yüksek ateşte mantarlar suyunu salana kadar kavuruyoruz. Daha sonra içine zerdeçal ve tuzumuzu da ekleyip, suyunu çekmesini bekliyoruz.
Mantarlar suyunu çektikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan mantarlarımızı yoğurt ile karıştırıp servis yapıyoruz.
Afiyetle...
8 yorum:
lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
zerdeçal çok yararlı her yemeğe karıştırın dediklerinden ellerine sağlık
mantar yemiyorum ama sevenler için güzel tarif canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Zerdeçalı sık sık kullanmaya çalışıyorum yararları için,mantarda da deneyeceğim muhakkak:)
Eline sağlık canım böyle değişik uygulamalar her zaman ilgimi çekiyor değişik tatlara açık olmak lazım sevgileer...
çok değişik, özellikle zerdeçalı kullanmanız.Denemek istiyorum, elllerinize sağlık
Ellerine sağlık Hülya,her zaman ki gibi değişik bir tarif olmuş.Hem de çok sağlıklı.Bayılıyorum yemeklerine...
Zerdeçalı şu aralar oğlumun öksürüğü için hazırladığım krışımdada kullanıyorum.
Tam bir şifa..
Ellerine sağlık canım
Nefiiis olduğuna eminim..
Yorum Gönder