2 Kasım 2011 Çarşamba

Zerdeçallı Mantar Sote


Bugün sizlere zerdeçallı bir mantar sote tarifi vermek istiyorum. Zerdeçal et ve tavuğa yakıştığı gibi bence mantarla da bir harika oluyor. Mantar severler (özellikle Derya ablacım) mutlaka deneyin!


Malzemeler

Yarım kilo mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı zerdeçal
Tuz

Mantarları yıkayıp dilimliyoruz. Bir tavada tereyağımızı eritip mantarları ekliyoruz. Yüksek ateşte mantarlar suyunu salana kadar kavuruyoruz. Daha sonra içine zerdeçal ve tuzumuzu da ekleyip, suyunu çekmesini bekliyoruz.

Mantarlar suyunu çektikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan mantarlarımızı yoğurt ile karıştırıp servis yapıyoruz.

Afiyetle...

8 yorum:

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

mine dedi ki...

zerdeçal çok yararlı her yemeğe karıştırın dediklerinden ellerine sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

mantar yemiyorum ama sevenler için güzel tarif canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Erguvan Vakti dedi ki...

Zerdeçalı sık sık kullanmaya çalışıyorum yararları için,mantarda da deneyeceğim muhakkak:)

Özgen dedi ki...

Eline sağlık canım böyle değişik uygulamalar her zaman ilgimi çekiyor değişik tatlara açık olmak lazım sevgileer...

ihlamurcum dedi ki...

çok değişik, özellikle zerdeçalı kullanmanız.Denemek istiyorum, elllerinize sağlık

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık Hülya,her zaman ki gibi değişik bir tarif olmuş.Hem de çok sağlıklı.Bayılıyorum yemeklerine...

Unknown dedi ki...

Zerdeçalı şu aralar oğlumun öksürüğü için hazırladığım krışımdada kullanıyorum.
Tam bir şifa..
Ellerine sağlık canım
Nefiiis olduğuna eminim..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...