27 Şubat 2012 Pazartesi

Sulu Köfte


Herkese merhaba...

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir tarif. Aslında buna sadece çorba demek ayıp oluyor :) Besleyici, doyurucu ve lezzetli....


Malzemeler

Köfteler için;
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 küçük çay bardağı pirinç
Tuz
Karabiber

Çorba için;
Un
1,5-2 lt et suyu
1 adet patates (isteğe bağlı)
1 adet havuç (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber

Terbiyesi için;
1 adet yumurta
Yarım limon suyu

Üzeri için maydanoz

Köfteleri yapmak için kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurta, pirinç, tuz ve karabiberi bir karıştırma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Daha sonra kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparıp top top tapıyoruz. Köfteler ne kadar küçükse o kadar güzel oluyor. Bu köfteleri yapmak için yanınıza benim gibi minik bir yardımcıda alabilirsiniz :)


Hazır olan köfteleri isterseniz dondurup daha sonra da kullanabilirsiniz.

Çorbayı hazırlamak için tencereye et suyunu alıp kaynatıyoruz. Suyumuz kaynarken köfteleri unluyoruz. Diğer bir tarafta da havuç ve patatesi minik küpler halinde doğruyoruz.

Suyumuz kaynayınca köfteleri, patates, soğanı ve baharatını atıyoruz. Diğer bir tarafta limon suyu ve yumurtayı karıştırarak terbiye hazırlıyoruz. Çorbamız pişince çorbadan bir kepçe alarak terbiyeyi ısıtıp, çorbaya ekliyoruz.

Eğer daha koyu kıvamlı çorbalar seviyorsanız en başta tencerede biraz yağ ile un kavurabilirsiniz. Daha sonra çorba yapımına devam edersiniz.

Son olarak kıyılmış maydanoz ile çorbamızı süslüyoruz.

Afiyetle...

6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Günaydın,yardımcın süper.Ellerine sağlık.Dondurmak iyi fikir.Çocukluğumdan beri çok severim.Annem çok güzel yapardı.Sevgiler:)

mutfagabuyrun dedi ki...

köfteyi her türlü severim canım.ellerine sağlık.nefis görünüyor.sevgiler.

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık canım:)
tabii paşanında;)
mutlu haftalar..
muhabbetle..

Unknown dedi ki...

Sıcacık sıcacık en sık yaptığım çorbalardan biri..
Ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Merhaba, Çok severim soğuk günlerde bu vitamin küpü yemeği, sevgiler

Blog; Maydonoz by Nalan dedi ki...

Daha dün sulu köfte yapip yedik. Hollandali kocamin ve cocuklarimin en sevdikleri yemek, kücükken benim oldugu gibi. Ama ben hep bulgurlu ve salcali yapiyorum, aynen annemin yaptigi gibi. Dün yerken esim yine sapirdanip, "himmm cok nefis" sesleri cikarirken bu pirincli ve terbiyeli versiyonundan bahsetmistim. Ve bir dahaki sefere pirincli versiyonu yapmayi söz verdim. Ben daha once yedim ama yapmak daha dune kadar hic aklima gelmedi. Neyse O gün geldiginde kesinlikle senin tarifi deneyecegim...ellerine saglik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...